Seiklused Eesti Massaaži- ja Teraapiakoolis


Kuna pole siia nüüd tükk aega kirjutanud, peaksin vast natukene rääkima, mis ka vahepeal juhtunud on. Kõige suurem uudis on kindlasti see, et lõpetasin suve lõpu poole edukalt (küll kohati üle kivide ja kändude) Krautmani Massaaži- ja Terviseakadeemia, Eesti Pärimusmeditsiini erialal. Esialgu ei osanudki kohe midagi tarka peale hakata ja kuna õppimise tuhin polnud veel raugenud, otsutasin sarnases vaimus jätkata.

Laavakivid

Mõnest välisreisist oli ajaga kogunenud paras kogus laavakive ning sellest tulenevalt otsustasin minna juurde õppima laavakivimassaaži. Seadsingi siis oma sammud taaskord kooli poole, seekord aga Eesti Massaaži- ja Teraapiakooli. Kursus iseenesest väga pikk ei olnud, ainult üks nädalavahetus. Selle aga kompenseeris väga sisutihe ning intensiivne ajakasutus. Meeldiva üllatusena polnud õppekavas peaaegu mitte ühtegi minule siiani tuttavat massaaživõtet.

Ma kujutan ette, et laavakivimassaaž võib tunduda midagi eksootilist või niisama igava SPA massaaži moodi, siis oma kogemuse põhjal võin kinnitada, et see nii kindlasti ei ole. Tegu on väga lõõgastava ning omamoodi isegi teraapilise massaažiga. Kohati tekib kergelt kuumav sauna moodi tunne. Nii, et kõikidele saunafännidele peaks see väga meeldima. Soovitan soojalt. :)


Aga seal ma ei peatunud. Näpud hakkasid taaskord sügelema millegi uue järele. Uurisin ja puurisin ning mõtlesin natuke tuleviku peale. Üks asi mis mul Krautmani koolis jäi kahjuks saamata oli täiesti tavaline klassikaline massaaž. Mis võib küll tunduda naljakas, et kuidas küll nii oluline osa, justkui "massaažide isa" minust mööda on

libisenud. Tegelikult on olemas lihtsalt palju erinevaid massaažiliike ning siinkandis on Rootsi klassikaline massaaž üks rohkem tuntud versioonidest.

Seekord otsutasin aga intensiivkursuse kasuks, et asi võimalikult selgeks saaks ning tõepoolest intensiivne see oligi. Väga põhjalikult käidi läbi massaaži ülesehitus, tehnika, toimed, klientidega suhtlemine ja palju muud. Lisaks kõigele, sai veel kaasa ka kooli poolt massaažiõpiku ning kodutöö. Õppida oli palju ning väikese aja jooksul, mis tagas tugevamatele korraliku koolituse.

Ma pean tunnistama, et klassikalist massaaži läksin ma õppima päris korraliku eelarvamusega, et see pole suurem asi massaaž, vaid rohkem nii-öelda silitamine. See eelarvamus lagunes koost päris kiiresti, kuna teise pika koolituspäeva lõpuks oli mu keha massaažist nii läbi, et viskas isegi väikese palaviku üles. Nii et pean tunnistama, et ka klassikalisel massaažil võib olla päris tugev toime.

Aga hetkel on mul seinal 2 uut diplomit, selja taga natukene harjutamist ning ootan rõõmuga kõiki inimesi minu uusi oskusi järele proovima.