top of page

Spordimassaaž- miks ja kellele?


Kas pinge on kogunenud su jalgadesse ning selga treeningust, võistlusest või lihtsalt pikalt laua taga istumisest?

Spordimassaaž on üks efektiivsemaid mooduseid keha hooldamiseks, valudega võitlemiseks, vigastustest taastumiseks ning ka nende ennetamiseks. Spordimassaažis on põhiline tähelepanu pehmetel kudedel ning see on tugevam ja rohkem suunitletud, kui see massaaž, mida tehakse spas või mõnes ilukeskuses.

Nii amatöör kui ka profisportlased kasutavad spordimassaaži, et taastuda vigastustest või intensiivsest treeningust, vähendada valu ning ennetada edaspidiseid kahjustusi. Samuti sobib spordimassaaž soojenduseks, maha jahtumiseks või lõõgastumiseks enne või peale suuremat pingutust.

Spordimassaažist saab abi ka siis, kui sa regulaarselt trenni ei tee. Võib-olla oled sa mures stressist tekkinud pingete tõttu, pikalt kontorilaua taga istumisese pärast või lihtsalt halva rühi pärast. Spordimassöör kohandab teraapia vastavalt sinu vajadustele ja probleemidele, nagu näiteks kangus jäsemetes, pinges lihased või seljavalu.

Mis on spordimassaaži eelised?

Kvalifitseeritud spetsialistid kasutavad intensiivseid massaažitehnikaid, mis sisaldavad tempot vastavalt vajadusele ning tugevat muljumist pehme koega aladel, nagu näiteks lihasestel, kõõlustel ja fastsial. Samuti kasutatakse sptetsiifilisi tehnikaid, nagu näiteks triggerpunkti teraapia.


Spordimassaaž

Siin on mõned põhjuseid, miks sa võiksid spordimassaaži proovida:

1. Et vähendada valu


Valu võib mõjutada ükskõik millist kehaosa. Valutav selg on üks enamlevinumaid kaebuseid. Kangeid ja kahjustada saanud lihased on valulikud ning leebuvad pinge vabastamisega. Need samad pinges lihased hoiavad kinni jääkaineid, nagu näiteks piimhape. Sügav spordimassaaž parandab ainevahetust lihastes ning liikuma saavad toitained ning keha vabastab looduslikud endorfiinid(valuvaigistid).


2. Et vähendada pinget ja jäikust


Sügav massaaž võitleb pinge ja jäikusega, soojendades ja venitades kudesid, mis kiirendab verevarustust lihastes. See aitab lihastel kergemalt liikuda ja annab juurde painduvust.

3. Et ennetada treeningjärgset lihasvalu (DOMS-delayed onset muscle soreness) Mõnikord kutsutud ka lihase "palavikuks", on tegemist valu ning jäiga tundega, mis tekib peale treeningut, mille iseloom oli eriti kurnav või kehale mitte harjumuspärane. See tundmus võib tekkida tunde, või isegi päevi peale treeningut. Spordimassaaž aitab seda vältida, enne kui tekib suurem pinge ja ebamugavus.

4. See parandab su enesetunnet

Atleetlikkus ei koosne ainult füüsilisest võimekusest. Enamik teab, kui hea tunne on kasvõi peale lihtsat lõõgastavat seljamassaaži. Üks intensiivne ja suunitletud spordimassaaž mõjub suurepäraselt ka psühholoogiliselt, mis omakorda parandab sooritusvõimet ja kiirendab taastumist. Spetsiaalsed tehnikad julgustavad keha vabastama tuju parandavaid kemikaale- dopamiini ja serotoniini. See aitab suurendada keskendumisvõimet ning rahustab, samuti vähendab see ärevust.

bottom of page